My visitors

blogger statistics

Tuesday, 30 October 2012

KHASIAT LEMPOYANG - JAMU JALINAN CINTA (RM48)LEMPOYANG DALAM JAMU JALINAN CINTAKHASIAT LEMPOYANG
(salah satu bahan herba di dalam Jamu Jalinan Cinta, Susuk Dara Resources)

TAHUKAH ANDA pokok apakah ini???
Inilah pokok Lempoyang
...
Nama saintifiknya adalah Zingiber Zerumbet, merupakan sebahagian dari keluarga ginger/ halia. Pokoknya mempunyai bunga yg cantik dan ubi seakan halia. Malah ada sesetengah org menjadikan pokok ini sbgai hiasan pokok landskap. Cara ia membiak seakan sama seperti haliadan secara naturalnya ia tumbuh di kawasan semak samun.

TAHUKA...H ANDA khasiat Lempoyang ini???
*Khasiat Lempoyang ini digunakan secara tradisional utk membersih dan mencantikkan kulit wajah iaitu dgn cara meminum air perahan kulit ubinya yg dikikis dan dicampur bersama sedikit madu.
*Selain itu khasiatnya juga dapat mengubati kurang nafsu makan, sesak nafas dan bau badan. Merawat penyakit kanser serviks (pangkal rahim) serta dapat juga memperbanyakkan air susu badan.

***Mengikut laporan kajian yang dibuat oleh UPM Serdang;
“Hasil penyelidikan selama lapan tahun, enam penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan bahan semula jadi berasaskan tumbuhan herba, lempoyang bagi merawat dan mencegah kanser pangkal rahim tanpa sebarang kesan sampingan.
Tidak seperti ubat sintetik biasa, hasil penyelidikan mereka membuktikan bahan berkenaan yang dipercayai antara produk terawal seumpamanya di dunia itu hanya membunuh sel kanser secara khusus tanpa mengganggu sel dan tisu normal lain”.
Ketua penyelidik, Dr Ahmad Bustamam Abdul.
*****************************

TAHUKAH ANDA???
Begitu banyak dan bagusnya khasiat lempoyang ini, dan ia merupakan salah satu bahan yg terdapat didalam JAMU JALINAN CINTA (JJC) keluaran SUSUK DARA RESOURCES.
Penghalisan JJC dlm bentuk kapsul ini memudahkan kita semua menikmati khasiat herba ini, tak perlu lagi bersusah payah mencarinya pokok lempoyang, mengikis kulitnya utk direbus dan sebagainya.

Jadi PILIHAN ditangan anda, dapatkan yang terbaik untuk kesihatan diri..

KHASIAT LEMPOYANG (salah satu bahan herba di dalam Jamu Jalinan Cinta, Susuk Dara Resources)

TAHUKAH ANDA pokok apakah ini??? Inilah pokok Lempoyang Nama saintifiknya adalah Zingiber Zerumbet, merupakan sebahagian dari keluarga ginger/ halia. Pokoknya mempunyai bunga yg cantik dan ubi seakan halia. Malah ada sesetengah org menjadikan pokok ini sbgai hiasan pokok landskap. Cara ia membiak seakan sama seperti haliadan secara naturalnya ia tumbuh di kawasan semak samun. TAHUKAH ANDA khasiat Lempoyang ini??? *Khasiat Lempoyang ini digunakan secara tradisional utk membersih dan mencantikkan kulit wajah iaitu dgn cara meminum air perahan kulit ubinya yg dikikis dan dicampur bersama sedikit madu. *Selain itu khasiatnya juga dapat mengubati kurang nafsu makan, sesak nafas dan bau badan. Merawat penyakit kanser serviks (pangkal rahim) serta dapat juga memperbanyakkan air susu badan.

Mengikut laporan kajian yang dibuat oleh UPM Serdang; “Hasil penyelidikan selama lapan tahun, enam penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan bahan semula jadi berasaskan tumbuhan herba, lempoyang bagi merawat dan mencegah kanser pangkal rahim tanpa sebarang kesan sampingan. Tidak seperti ubat sintetik biasa, hasil penyelidikan mereka membuktikan bahan berkenaan yang dipercayai antara produk terawal seumpamanya di dunia itu hanya membunuh sel kanser secara khusus tanpa mengganggu sel dan tisu normal lain”. Ketua penyelidik, Dr Ahmad Bustamam Abdul.

TAHUKAH ANDA???

 Begitu banyak dan bagusnya khasiat lempoyang ini, dan ia merupakan salah satu bahan yg terdapat didalam JAMU JALINAN CINTA (JJC) keluaran SUSUK DARA RESOURCES. Penghalisan JJC dlm bentuk kapsul ini memudahkan kita semua menikmati khasiat herba ini, tak perlu lagi bersusah payah mencarinya pokok lempoyang, mengikis kulitnya utk direbus dan sebagainya. >>>Jadi PILIHAN ditangan anda, dapatkan yang terbaik untuk kesihatan diri...

No comments:

Post a Comment