My visitors

blogger statistics

Tuesday, 16 August 2011

Mekah Almukarramah bahagian 2

Bertemu kita kembali untuk Mekah Almukarramah bahagian 2. Selepas sampai ke airport , kami dibawa keperhentian bas untuk dibawa ke Tanah Haram. Airport td kat Jeddah, so dalam satu jam cam tu la sampai ketempat penginapan kami dengan menaiki bas. Ketika itu kami semua dalam "Ihram". Korang boleh tengok abah saya pakai kain yang berbelit-belit tu dipanggil kain ihram.Perkara wajib dalam menunaikan umrah. Kami berniat didalam flight lg, so, sesampai ke Tanah Haram, kami letak jew beg, terus menunaikan umrah. Walaupun ketika itu sudah pun pukul 3 pagi waktu Mekah, kami meneruskan kewajipan kami, penat? Tuhan sahaja yang tahu, tapi kerana niat kami kesana untuk menunaikan kewajipan kepada-Nya, maka alhamdulillah, semuanya selesai juga dengan izin-Nya. (Kalau tak settle hari tue jugak, mmg susah sbb terikat dengan pantang larang dalam ihram)

pemandangan terindah

Alhamdulillah, selesai sudah Umrah kami yg pertama

Abah dan mama muka letih bebenorr tp still senyum~

aja, ma and abah
Okey, cukup utk hari nie...Kita sambung laen kali pulak..Bye2x~

No comments:

Post a Comment