My visitors

blogger statistics

Monday, 28 September 2015

Jerawat Batu Kecut


Tertekan dengan masalah kulit anda? Pelbagai produk telah digunakan? Kini jangan risau, produk MAGIC SKINCARE mampu merawat masalah seperti👇
.
✔️Jerawat/Jerawat Batu
✔️Blackhead/whitehead
✔️Parut jerawat & cela
✔️Kulit sensitif
✔️Pori-pori terbuka
✔️Jeragat
✔️ Mencerahkan bahagian muka 
✔️Meratakan tona kulit muka
✔️Mengurangkan kedutan
✔️Mengawal minyak berlebihan
✔️Memberi kelembapan kulit
✔️Menghilangkan parut samada parut jerawat dalam atau nipis
✔️Membaiki lapisan kulit yang bermasalah 

Ramuan Utama: Herba Mascotek 🌱

Tak Percaya??Boleh klik instagram Hashtag Testimoni @magicskincareofficial

#magicskincare
#magicskincare
#magicskincare
#testimonimagicskincare
#testimonimagicskincare
#testimonimagicskincare
=======================
.
Cara Order
--------------
.
sm.s atau whatsapp ke 014.965.9831
sm.s atau whatsapp ke 014.965.9831
sm.s atau whatsapp ke 014.965.9831

Stokis dan Agen Berdekatan Klik instagram @magic_stokis_agen
.
[PEMBORONG DIPERLUKAN]
.



#sayajual #magicskincare #kosmetik #jeragat #jerawat #kulitkusam #kulitsensitif #resdung 

Wednesday, 17 August 2011

Today wit famly~

HoHoHo~!

Berbuka wit Famly ditempat yang sama, tp hari nie menu lebih baik dari semalam..

Best yang teramat~

Thanks to abah sbb sudi belanja kitaorang~

U ar the best Abah~!

Ini lah abah saya~!kat sebelah tu adik bongsu sy~

Sambil menunggu azan, lepak kat lobby dulu

wow~!hehe, mana adik, mana kakak nie?

Adik saya yang no 2..Dah nak kawen pom..emmm.....

Abah!! Cover sikit nk marah pom...hehe...

Kaki ku kaki mu

Suasana disitu-sini

Mak aiii....Larat kew nak habiskan nie?

This is my mom! Cun tak? Kat sebelah adik saya Ashraf

Laparrrrrrr!!

Jom2x p balik..


Alhamdulillah...Kenyang sudah...Nikmatnya rezeki dari Allah swt...Laen kali kita cuba laen kedai pulak..ops,,,kedai keww?hehe..jgn jeles yaa~!Chow chin chowww~~!!!

Tuesday, 16 August 2011

Mekah Almukarramah bahagian 2

Bertemu kita kembali untuk Mekah Almukarramah bahagian 2. Selepas sampai ke airport , kami dibawa keperhentian bas untuk dibawa ke Tanah Haram. Airport td kat Jeddah, so dalam satu jam cam tu la sampai ketempat penginapan kami dengan menaiki bas. Ketika itu kami semua dalam "Ihram". Korang boleh tengok abah saya pakai kain yang berbelit-belit tu dipanggil kain ihram.Perkara wajib dalam menunaikan umrah. Kami berniat didalam flight lg, so, sesampai ke Tanah Haram, kami letak jew beg, terus menunaikan umrah. Walaupun ketika itu sudah pun pukul 3 pagi waktu Mekah, kami meneruskan kewajipan kami, penat? Tuhan sahaja yang tahu, tapi kerana niat kami kesana untuk menunaikan kewajipan kepada-Nya, maka alhamdulillah, semuanya selesai juga dengan izin-Nya. (Kalau tak settle hari tue jugak, mmg susah sbb terikat dengan pantang larang dalam ihram)

pemandangan terindah

Alhamdulillah, selesai sudah Umrah kami yg pertama

Abah dan mama muka letih bebenorr tp still senyum~

aja, ma and abah
Okey, cukup utk hari nie...Kita sambung laen kali pulak..Bye2x~

Monday, 15 August 2011

Kenangan Disana ^Mekah Al Mukarromah______***^

First of alls, mintak sory byk2 sbb lambat upload saya punya pic disana, busy, malas dan susah nak upload sbb intenet kat sini slow adalah beberapa faktor saya lambat meng upload gambar2x nie. Alhamdulillah, sepanjang saya disana tiada kejadian-kejadian aneh yang saya selalu dengar terjadi keatas diri saya, mungkin kerana niat saya kesana dan perasaan takut saya pada Allah SWT membuatkan Allah SWT memelihara perjalanan saya dan family. Mungkin juga kerana solat sunat taubat yang saya lakukan sebelum menjejakkan kaki kesana juga. Alhamdulillah...

Masa nie memang kelakar, kat sini tempat menunggu business class. Disebabkan abah dengan mama jew yang amik tiket tu, so, kitaorang pom tumpang sekaki. Hehe..Jgn jeles...


Ibu saya, mesti dia penatkan? But she's alwayz cool~

Okay, sepanjang disana ramai yang tanya pengalaman menarik saya? Bagi saya semuanya adalah pengalaman yang paling menarik. Terutama bila pertama kali melihat Kaabah. Seakan-akan air mata ini ingin mengalir sahaja dan yang paling saya teruja, melihat makcik-makcik, pakcik-pakcik, kakak-kakak dan adik-adik begitu khusyuk berdoa di hadapan Kaabah. Ya Allah, ketika itu saya merasakan diri begitu kerdil disisinya. Saya mendoakan doa mereka diterima dan dimakbulkan oleh Allah SWT.

Kat airport Mekah. Selama 8 jam kat atas flight, akhirnya kami sampai.


Nantikan Mekah Almukorromah 2 plk~Stay tuned~~(intenet slow, sbb tu kena stay tuned 2~~hihi)

Sunday, 10 July 2011

How to be rich











1. Reinvest Your Profits: When you first make money, you may be tempted to spend it. Don't. Instead, reinvest the profits. Warren Buffett learned this early on. In high school, he and a pal bought a pinball machine to pun in a barbershop. With the money they earned, they bought more machines until they had eight in different shops. When the friends sold the venture, Warren Buffett used the proceeds to buy stocks and to start another small business. By age 26, he'd amassed $174,000 -- or $1.4 million in today's money. Even a small sum can turn into great wealth. 

2. Be Willing To Be Different: Don't base your decisions upon what everyone is saying or doing. When Warren Buffett began managing money in 1956 with $100,000 cobbled together from a handful of investors, he was dubbed an oddball. He worked in Omaha, not Wall Street, and he refused to tell his parents where he was putting their money. People predicted that he'd fail, but when he closed his partnership 14 years later, it was worth more than $100 million. Instead of following the crowd, he looked for undervalued investments and ended up vastly beating the market average every single year. To Warren Buffett, the average is just that -- what everybody else is doing. to be above average, you need to measure yourself by what he calls the Inner Scorecard, judging yourself by your own standards and not the world's. 

3. Never Suck Your Thumb: Gather in advance any information you need to make a decision, and ask a friend or relative to make sure that you stick to a deadline. Warren Buffett prides himself on swiftly making up his mind and acting on it. He calls any unnecessary sitting and thinking "thumb sucking." When people offer him a business or an investment, he says, "I won't talk unless they bring me a price." He gives them an answer on the spot. 

4. Spell Out The Deal Before You Start: Your bargaining leverage is always greatest before you begin a job -- that's when you have something to offer that the other party wants. Warren Buffett learned this lesson the hard way as a kid, when his grandfather Ernest hired him and a friend to dig out the family grocery store after a blizzard. The boys spent five hours shoveling until they could barely straighten their frozen hands. Afterward, his grandfather gave the pair less than 90 cents to split. Warren Buffett was horrified that he performed such backbreaking work only to earn pennies an hour. Always nail down the specifics of a deal in advance -- even with your friends and relatives. 

5. Watch Small Expenses: Warren Buffett invests in businesses run by managers who obsess over the tiniest costs. He one acquired a company whose owner counted the sheets in rolls of 500-sheet toilet paper to see if he was being cheated (he was). He also admired a friend who painted only on the side of his office building that faced the road. Exercising vigilance over every expense can make your profits -- and your paycheck -- go much further. 

6. Limit What You Borrow: Living on credit cards and loans won't make you rich. Warren Buffett has never borrowed a significant amount -- not to invest, not for a mortgage. He has gotten many heart-rendering letters from people who thought their borrowing was manageable but became overwhelmed by debt. His advice: Negotiate with creditors to pay what you can. Then, when you're debt-free, work on saving some money that you can use to invest. 

7. Be Persistent: With tenacity and ingenuity, you can win against a more established competitor. Warren Buffett acquired the Nebraska Furniture Mart in 1983 because he liked the way its founder, Rose Blumkin, did business. A Russian immigrant, she built the mart from a pawnshop into the largest furniture store in North America. Her strategy was to undersell the big shots, and she was a merciless negotiator. To Warren Buffett, Rose embodied the unwavering courage that makes a winner out of an underdog. 

8. Know When To Quit: Once, when Warren Buffett was a teen, he went to the racetrack. He bet on a race and lost. To recoup his funds, he bet on another race. He lost again, leaving him with close to nothing. He felt sick -- he had squandered nearly a week's earnings. Warren Buffett never repeated that mistake. Know when to walk away from a loss, and don't let anxiety fool you into trying again. 

9. Assess The Risk: In 1995, the employer of Warren Buffett's son, Howie, was accused by the FBI of price-fixing. Warren Buffett advised Howie to imagine the worst-and-bast-case scenarios if he stayed with the company. His son quickly realized that the risks of staying far outweighed any potential gains, and he quit the next day. Asking yourself "and then what?" can help you see all of the possible consequences when you're struggling to make a decision -- and can guide you to the smartest choice. 

10. Know What Success Really Means: Despite his wealth, Warren Buffett does not measure success by dollars. In 2006, he pledged to give away almost his entire fortune to charities, primarily the Bill and Melinda Gates Foundation. He's adamant about not funding monuments to himself -- no Warren Buffett buildings or halls. "I know people who have a lot of money," he says, "and they get testimonial dinners and hospital wings named after them. But the truth is that nobody in the world loves them. When you get to my age, you'll measure your success in life by how many of the people you want to have love you actually do love you. That's the ultimate test of how you've lived your life." 

Thursday, 26 May 2011

Tip untuk cantik!

1) Gosoklah gigi anda sebelum mencuci muka!
bacteria yang terdapat pada karang gigi serta sisa makanan ini juga akan menyebabkan kulit di sekitar bibir kering bahkan akan menyebabkan alahan.mencucinya dengan air tidak akan menghilangkannya dengan betul.mencuci wajah sesudah menggosok gigi akan membersihkannya secara total.

2) Untuk menjimatkan waktu di pagi hari,
anda tidak perlu melakukan rutin yang sama untuk mencuci wajah dipagi hari bila anda sudah mencucinya dengan bersih diwaktu malam.memadai bilas wajah anda dengan air hangat selama 30 saat dan anda boleh menggunakan pelembap.

3) Jangan menggosokkan pergelangan tangan
anda setalah menyemburkanya dengan minyak wangi!gosokkan yang dilakukan itu menjadikan kulit memanas dan wangian cepat hilang.biarkan minyak wangi anda itu mongering denagan sendirinya,malah tahan lebih lama.

4) Pasti anda pernah mendengar tentang menghilangkan jerawat
dengan cepat dengan mengoleskan karang gigi.percayalah tidak ada kejaiban yang dapat menghilangkan jerawat dalam semalaman!cara terbaik adalah memastikan muka selalau dalam keadaan bersih dan mengoleskan ubat jerawat serta membiarkannya kering denagan sendirinya.

5) Eye liner cair lebih tepat bila digunakan pada atas mata,
sedangkan untuk garis dibawah mata lebih baik menggunakan pensil.

6) Kecewa kerana eye shadow yang anda gunakan tidak dapat bertahan lama?pada ketika anda menggunakan eye shadow,basahkan alat/penyapu eye shadow yang anda gunakan dengan sedikit air.awalnya,mungkin terasa terlalu tebal,tapi anda akan tersenyum puas melihat berapa lama ia bertahan.

7) Anda ingin tampil natural?rahsianya adalah menggunakan foundation ringan,kemudian sapukan blush on jenis krim.setelah itu,gunakan mascara dan sudah memadai juga dengan hanya menambahkan lip gloss pada bibir.

8) Mata kelihatan sembap dan berkantung?minum terlalu banyak alcohol dan mengambil banyak garam menyebabkan berkurangnya air dan menjadikan kulit dibawah mata membengkak.beristirehat,mengurangkan pengambilan kafein dan tidur diatas bantal yang lebih tinggi boleh mngurangkan kesan kantung dibawah mata.selain itu,uncang teh dan potongan timun masih menjadi bahan semulajadi yang efektif.

9) Anda suka menggunakan topi atau skaf di kepala,namun takut ketika topi dibuka rambut akan kelihatan lepek?agar rambut tidak jadi lepek,jangan memakai penutup kepala ketika rambut belum benar-benar kering.gunakan pengering rambut agar rambut kering dengan sempurna.tidak perlu takut menggunakan topi kerana rambut anda akan tetap kelihatan sempurna selepasnya.

10) Waktu yang tepat untuk menyolek kembali dan memperbaiki wajah selepas 8 jam.kerap menambahkan solekan akan menjadikan solekan atau waran tidak rata .namun untuk lipstick,anda wajar menggunakannya dengan kerap,khususnya selepas makan.

11) Jika selama ini anda selalu menggunakan concealer sebelum menggunakan foundation,lakukanlah pula sebaliknya.sapukan foundation terlebih dahulu,sebagai asasnya kemudian barulah concealer di wajah anda.ini akan menjadikan penampilan lebi natural dan menjimatkan penggunaan concealer.

12) Bersedialah untuk menjaga bibir anda sempena musim panas ini!bibir kering dan pecah-pecah tentunya mencacatkan penampilan anda.gunakan berus lembut dengan sedikit losyen dan ratakan perlahan-perlahan.tapi awas jangan masuk kedalam mulut.

13) Memakai kasut yang mendedahkan kaki membuatkan kulit kaki kering dan pecah-pecah.keadaan ini berpunca daripada pencemaran dan kekotoran.adakalanya menggunakan losyen pelembap tidak dapat membantu.agar kulit kembali halus dan tidak pecah-pecah,setiap malam sapukan losyen pelembap pada kaki kemudian pakaikan sarung kaki selama semalaman.

14) Sering mencuci tangan memang baik untuk kesihatan.
namun,air dan sabun yang digunakan akan menyebabkan kulit menjadi kasar dan kering.oleskan pelambap setiap kali anda mencuci tangan agar lembapannya terjaga.

15) Jika kuku anda terasa rapuh,rendam kuku dalam susu hangat atau suam.susu mengandungi asid laktik yang membantu mengeluarkan sel kulit mati,sehingga menghaluskan kulit.kalsiumnya yang terkandung dalam susu juga turut menguatkan kuku rapuh.

16) Bibir anda terasa terlalu tipis dan tidak penuh biarpun setelah memakai lipstick?rahsianya,setelah menggunakan lipstick sapukan pula lipstick senada yang berwarna lebih terang pada bahagian tengah dalam bibir.teknik sedemikian bibir akan kelihatan lebih terbentuk dan tampil lebih penuh.

17) Ketika membersihkan muka,gunakan air suam,kemudian akhiri dengan menggunakan air sejuk.air suam berguna untuk membuka pori-pori sehingga kekotoran didalam kulit akan terhakis.air sejuk pula akan menutup semula pori-pori yang terbuka.amalan akan menjadikan kulit tampil halus dan sempurna.

18) Mascara sebaiknya digunakan palinh kurang 4 bulan.
sedangkan untuk eye shadow dan lipstick,anda dapat menggunakanya sehinnga dua tahun.caranya adalah dengan memerhatikan warna dan teksturnya.jika berubah,bererti keadaannya sudah tidak baik.namun,bila anda terlalu yakin dengan keadaanya,jangan pertaruhkan kulit anda,buang saja!

19) Anda perlu memiliki dua jenis foundation:satu berwarna lebih terang yang lainnya lebih gelap.yang berwarna lebih terang digunakan pada lingkaran mata dan dibawah hidung.manakala yang lebih gelap digunakan sekitar dagu dan pipi bahagian luar.

20) Ramai orang berfikir,selulit mustahil untuk dihilangkan,
biarpun dengan menggunakan losyen anti selulit.anda harus cuba petua ini,gosokkan skrub pada bahagian tubuh yang berselulit sebelum mandi,kemudian barulah diikuti dengan losyen anti selulit sebaik sahaja badan dikeringkan.keadaan ini akan menjadikan losyen tersebut lebih berkesan.

21) Anda malas keluar rumah dan menyediakan waktu tertentu untuk aktiviti riadah atau sukan?
sediakan saja dirumah anda.gerakan yang dilakukan ketika membersihkan rumah selama 20 minit mampu membakar 80-90 kalori .bayangkan jika anda melakukannya lebih lama.

22) Masukkan air putih/masak kedalam diet anda!air putih ternyata memiliki manfaat lebih dari yang kita anggarkan.air adalah satu daripada enam nutrisi penting.jika anda mengalami berat badan berlebihan,kulit kusam dan berjerawat,mungkin ini petanda anda kekurangan cecair berharga ini.

23) Masukkan seketul halia yang sudah diketuk/dititik kedalam air yang anda sedang rebus untuk menyediakan teh.halia memilki banyak khasiat,antara lain mengurangkan peluh berlebihan,masalah dengan perut membuatkan badan lebih sihat dan tidak cepat penat.teh yang anda minum pun terasa lebih nikmat dan sedap.

Saturday, 30 April 2011

air panas ker air sejuk?

Sebelum ini air sejuk adalah kebiasaan dalam hidangan saya. Tapi sekarang bila usia sudah menginjak ke usia 20-an, saya merasa selera saya sudah bertukar mengikut selera kedua ibu bapa saya yang lebih gemar minum air panas. Tak kira lah air apa sekalipun ianya dihidangkan dengan air panas. Sungguh mengasyikkan kerana kehangatannya begitu mengenakkan. Sambil berfikir sambil menghirup kopi panas. Seakan ianya sudah menjadi satu ketagihan bagi saya untuk menghirup kopi panas.

Tahukah anda, minum air panas sebenarnya baik untuk jantung. Ianya mampu mencairkan lemak agar lemak tidak membeku yang akhirnya berlaku masalah jantung tersumbat dan sebarang jenis penyakit. Malah minum air juga merangsang kita untuk tidak betah lagi pada air sejuk. Seperti yang berlaku dalam diri saya sendiri, dahulu saya mendahulukan air sejuk dari air panas. Tapi sejak saya membiasakan diri dengan air panas, dengan sendiri selera saya hanya pada air panas sahaja. Lidah saya sudah tidak betah lagi untuk minum air sejuk.

Satu lagi fakta menyatakan minum air panas juga banyak membantu kita untuk kurus. Kerana air panas mampu melancarkan perjalanan proses didalam usus perut kita. Jadi, bagi mereka yang ingin menguruskan badan, amatlah sesuai untuk mengamalkannya. Selamat mencuba...